Жители на село Сливек търсят съдействието на областния управител за подобряване на инфраструктурата

Facebook
share

Съдействие за подобряване на инфраструктурата в ловешкото село Сливек търсят от областния управител местни жители, съобщават от пресцентъра на Областна администрация - Ловеч.

В жалба от председателя на обществения съвет в селото Велислав Бочевски и подписка на 49 жители се изтъква като първостепенна нуждата от ремонт и преасфалтиране на улици, а ремонтът на пътя, свързващ двете махали Долен и Горен Сливен, е посочен като неотложен. Описана е като належаща подмяната на уличното осветление, както и почистването от крайпътни храсти и прорасли дървета.

Липса на пари спря ремонта на пътя София - Перник

Подобни искания за това са отправяни до Община Ловеч, но проблемите не са отстранени, се казва в жалбата. В нея се твърди още, че хората са готови на граждански протест, цитират от областната администрация.

Във връзка с отправените проблеми областният управител Светослав Славчев е поискал от Община Ловеч информация за подписани договори за ремонти на общинската пътна инфраструктура, каква част от средствата са за извършване на текущ ремонт на пътна и улична мрежа и предвидени ли са участъци за ремонт в село Сливек. Той е изискал още справка за извършеното разпореждане с имоти и вещи, общинска собственост, които се намират на територията на населеното място, както и каква част от постъпленията от продажбата на общински нефинансови активи са предоставени за финансиране изграждането, основен и текущ ремонт на социалната и техническата инфраструктура в селото.

Областният управител е изпратил по компетентност на Община Ловеч постъпилата подписка и е поискал след проверката на фактите да бъде уведомен за предприетите действия.

Водещи новини

Още новини