Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ

  • 17 март 2021 15:43

  • 232
  • 2
Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ
© Novini.bg

Министерският съвет одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). От бюджета на Министерството на икономиката на Столично община ще се предоставят средства за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура- Нова улица с дължина 80 м. в район Студентски град на Столична община. Това съобщават от пресцентъра на МС.

Новата инфраструктура реализира предвижданията на одобрения на СОС регулационен план на район Студентски и наред с осигуряването на транспортен достъп към приоритетния инвестиционен проект значително ще облекчи транспортния трафик в района на МГ „Св.Иван Рилски", който се намира в непосредствена близост, като създава още една възможност за директен транспортен достъп от и към бул. „Д-р Г. М. Димитров".

Приета е Национална програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2021 г.

След изграждане на улицата, същата ще бъде общинска публична собственост и ще се ползва свободно от гражданите и посетителите на гр. София и района. Новоизградената улица ще допринесе й за облекчаването на транспортния трафик в района.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ приоритетен инвестиционен проект „Многофункционална сграда NV TOWER", гр. София, на „Минстрой Пропъртис" ЕООД.

Последвайте канала на

Novini.bg
232 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Karena21

2021.04.10 | 03:55

2
­­В­­и­ж­т­­е­­ ­­­м­о­­­я­т­а­­­ ­­­т­­и­­­й­­­н­ ­­­п­у­­­т­­к­­­а­­­ ­-­­ ­W­­W­­W­­­.­­­B­­­G­­­1­7­­.­­C­L­U­­B­­
ХХХ

2021.03.18 | 22:53

1
ПРИ КОМУНИЗМЪТ НА ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ИСТИНСКИ РАЙ ПОСТРОИХА СЕ НАЙ-МНОГО ПЪТИЩА БИБЛИОТЕКИ КИНА ТЕАТРИ И УЧИЛИЩА ПО УЛИЦИТЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИ ДОРИ ЕДИН ПРОСЯК ПОСТРОИ СЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ОЩЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ИМАМЕ ТОК ПОСТРОИ СЕ ЦЯЛОТО ВОДОСНАБДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ ВСЕКИ ИМАШЕ ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА И НЯМАШЕ ЕДИН БЕЗРАБОТЕН А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО А УБИЙЦИТЕ ЛЕЖАХА ДО ЖИВОТ ВЪВ СПОРТА БЯХМЕ ВЪВ ТОП 5 НА СВЕТЪТ А ПО СМЪРТНОСТ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА И НАСЕЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧИ СЪС 3 МИЛИОНА НЯМАШЕ ГРУПИРОВКИ И МАФИОТИ ВСЕКИ ИМАШЕ ПО 2-3 ЖИЛИЩА А ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ НОМЕР 1 ВЪВ ЕВРОПА СЕГА Е ТОЧНО ОБРАТНОТО КОИТО НЕ ВЯРВА ЧЕ Е БИЛО ТАКА ДА ПОПИТА РОДИТЕЛИТЕ СИ

Добави коментар

Водещи новини