Собствениците на заведения прекратяват протестите си

Булфото (архив)
share

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че прекратяват активните си протестни действия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Надяваме, че с тези наши действия сме дали недвусмислен сигнал на държавните институции, че повече няма да търпим насилствено затваряне на бизнеса. Нашата цел не беше да предизвикваме какъвто и да е дискомфорт у нашите съграждани, а само да дадем гласност на проблемите", се казва в официална позиция на СЗБ и БАЗ.

Собствениците на заведения обаче остават във висока стачна готовност, като поясняват, че отделни членове на сдружението могат да продължат да организират протестни шествия самостоятелно.

Собственици на заведения искат на протест оставката на здравния министър

От СЗБ и БАЗ стартират и акция #СВОБОДАЗАБИЗНЕСА, която ще се изразява в поставянето на специално направени за целта плакати на витрините на обектите, както и чрез споделяне на постове в социалните мрежи.

"Целта - да покажем, както на държавните институции, така и на цялата общественост, че ще се борим докрай, за да защитим правото си на труд", се казва още в тяхното съобщение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини