И проф. Ангелов в защита на проф. Кантарджиев: Голям мъж и епоха! Заслужаваше поне награда и церемония

Булфото (архив)
share

Проф. Кантарджиев е епоха. Голям мъж. Водач на отбора. Никога не се е крил отзад. Винаги се биеше отпред. Понякога сме имали различни мнения. Спорили сме. Това написа в профила си бившия здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов, след като стана ясно, че Тодор Кантарджиев е пенсиониран като директор на Центъра по заразни и паразитни болести.

,,Най-разгорещеният ни спор беше за присъствената форма на обучение. Той настояваше да спрем децата от училище. Спорихме почти до 22.30ч. Други искаха обратното. Беше война за живот, но и война на аргументи. Накрая взехме решението. Винаги сме били отбор. Проф. Кантарджиев проведе обучението и на българските журналисти. Разказа им всичко, което трябва да знаят за ваксините, за видовете ваксини и т.н. Написа и книга за ваксините'', допълни той.

Протест срещу пенсионирането на проф. Кантарджиев пред МЗ

Раздаваше се професионално и безрезервно. За да е полезен. И беше полезен. И ще бъде полезен отново! Да, той има навършени години за пенсия. Да, може да бъде пенсиониран. Законът го позволява. Една мисъл обаче не ми дава мира, написа още бившият здравен министър.

Борисов избухна за пенсионирането на проф. Кантарджиев: Няма такава наглост и реваншизъм! Ще си го взема при мен

,,Ако някой е решил да пенсионира проф. Кантарджиев, да го беше направил с церемония и награда. Той заслужава поне това уважение!'', завърша публикацията на проф. Ангелов.

Водещи новини

Още новини