Служба „Военна полиция“ няма постоянно ръководство от януари

Служба Военна полиция
share

Българска военнополицейска асоциация призова с отворено писмо за връщане към нормалната работа на служба „Военна полиция“.

Службата е без постоянно ръководство от януари.

Военна техника на НАТО премина през България

От военнополицейската асоциация призоваха скоро да бъде назначен постоянен директор и да отпадне промяна в правилника, която позволи и на хора, не в системата да я оглавяват. Тази промяна е факт от началото на годината. Но на предишния кабинет не остана време да назначи постоянен ръководител.

Към момента временно службата се ръководи от полковник Ивайло Сотиров. Предшественикът му - бригаден генерал Борислав Сертов още чака назначението си за военен аташе в Москва. Но процедурата се бави. По неофициална информация заради отнет достъп до класифицирана информация.

През март, при обявяване на шпионската мрежа в полза на Русия, главният прокурор Иван Гешев каза, че не са потърсили „Военна полиция“, защото ѝ няма доверие.

Военнополицейската асоциация призовава в отвореното писмо експериментите в службите приключат. И се надява на принципната позиция на президента, на служебния премиер и на служебния министър на отбраната, до които писмото е изпратено.

Водещи новини

Още новини