Поставиха под карантина пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция

Кадър Нова телевизия
share

Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки представените отрицателни тестове. Всички в автобуса имали тест за COVID- 19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били зачетени.

Високи глоби в Гърция за ходене на работа без COVID тест

„От месец фирмата превозвач работи по този начин. Това е първият такъв случай. Имахме отрицателни тестове, които представихме на РЗИ- Благоевград. Жената ни каза, че този тест е невалиден. Не ни обясни защо, не искаше и да се легитимира. Усложни ни това, че вчера беше почивен ден и не всички лаборатории работят”, разказа пред Нова телевизия и "Здравей, България" Йорданка Налбантова, която е сред пътниците в автобуса. Жената е стигнала до Стара Загора, където живее.

Пътниците от автобуса правят опит да се свържат с РЗИ – Благоевград два пъти – веднъж в 4 часа сутринта и след това следобед. Телефоните на Здравната служба били изключени. В автобуса имало двама пътника, които са си направили тест в друга лаборатория. Техните резултати са признати и те не са карантинирани.

„Мотивът на РЗИ- Благоевград е, че тестът не фигурирал в листата.  Държанието им беше нечовешко. Наложи се да си направя още един тест, който отново е отрицателен. Изпратили сме мейли до РЗИ – Благоевград, за да отпадне карантината. Нямаме отговори засега. Звъняхме в РЗИ- Русе, РЗИ – София и РЗИ – Благоевград. Нямаме отговор от никого, държат ни в неведение”, сподели пред Нова телевизия Нели Богданова – друга пътничка в автобуса.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини