Бивш служител на НСО: Крият истината за оставката на директора

share

Последната крепост на комунизма започна да се разпада. Това е най-доброто, което може да се случи, но не харесвам начина, по който се случва.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият служител на Националната служба за охрана (НСО) Николай Марков по повод оставката на шефа на службата генерал-лейтенант Димитър Димитров.

"Не приемам, че мотивите за оставката са лични. Когато човек декларира, че е реформатор, трябва да бъде открит и ясен в говоренето си. Става въпрос за политическо мъжество - дали президентът ще излезе да говори открито пред нацията какво се е случило, или Димитров ще бъде оставен тихомълком да излезе през задния вход като някакъв герой. Би било много по-честно да се кажат истинските мотиви за освобождаването", заяви Марков.

"Трябва да се каже има ли право ген. Димитър Димитров да носи генерал-лейтенантско звание. Той няма военно образование, а е изкарал някакъв курс, на базата на който му е дадено високото звание. Трябва да стане ясно каква отговорност носи за вършените безобразия в службата. Той беше продължител на зловещата дейност на Държавна сигурност в службите", каза още бившият служител в НСО.

Водещи новини

Още новини