Антифашисти отбелязаха Деня на победата (снимки)

Булфото
share

Наред с днешния Ден на Европа антифашисти отбелязват и Деня на победата в различни градове на страната.

Днес руснаците и народите на бившия Съветски Съюз, отбелязват Деня на победата. 9 май 1945 година е завършек на Великата Отечествена война, в която народите на Съветския Съюз дават около 27 милиона жертви. Преди 67 години е обявена капитулацията на фашистка Германия.

На Руското военно гробище във Видин отслужиха панихида за загиналите във Втората световна война, съобщава "Булфото". Тук са погребани 233-ма войници и офицери от Трети украински фронт на бившата Съветска армия, починали от раните си във Видин през есента на 1944 г. Венци и цветя на паметника поднесоха кметът на община Видин Герго Гергов и Елка Георгиева, зам.-областен управител на Видин, Областният съюз на ветераните от войните, граждани и гости.

Ветерани от войните и благоевградчани също почетоха 67-та годишнина от победата над хитлерофашизма. На Паметната плоча на загиналите за обединението и независимостта на България цветя и венци на признателност към героите поднесоха председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева, зам. кметът Стоян Благоев, лидери на политически партии, представители на културни институции, ветерани, ученици.

Водещи новини

Още новини