Маските в Кюстендил стават задължителни на открито

gettyimages
share

Допълнителни противоепидемични мерки в Кюстендил заради нарастване на броя на новозаразените с COVID-19, се очаква да бъдат въведени утре.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Според непотвърдена информация, се очаква областният управител на Кюстендил да издаде заповед, в която се казва, че от утре всички граждани задължително ще трябва да носят маски на открито, независимо дали има струпване на хора на едно място или не.

Двама души с коронавирус са починали за денонощието в Кюстендилско

Към днешна дата Кюстендил е на второ място след Благоевград по брой новозаразени или 58 нови случая. В COVID отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 75 души. Двама пациенти са интубирани и в реанимация, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.

Виктор Янев - областен управител на Кюстендил коментира ситуацията пред БНТ. "На днешното заседание на Областния кризисен щаб се взе единодушно решение в община Кюстендил от 10 до 21 февруари всички задължително да носят маски на открити и закрити обществени места, както и въвеждането на пропускателен режим на територията на поликлиниката".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини