Тотю Младенов: Вдигнахме минималната заплата с 21%

share

За последните 8 месеца минималната работна заплата се увеличи с 21%, припомни в сутрешния блок на Нова телевизия  министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Той всячески се опита да отклони въпроса - дали това увеличение е постижение,  с думите, че заплатите в България са различни.  

Според социалния министър, прогнозите са всяка година минималната заплата трябва да скача с 20 лв. всяка година. По думите му, ако има по - висока производителност на труда, увеличението може да бъде и по - голямо.

"Ние в икономическа криза искаме да наваксаме изоставането, но всичко зависи от производителността на труда", каза Младенов. Той за пореден път изтъкна, че заплащането е различно в различните сфери.

Министърът припомни, че от 1 юни и минималната пенсия става 145 лв.

Тотю Младенов коментира и думите на министъра на финансите Симеон Дянков, че българите един ден ще му благодарят за "Сребърния фонд". Той заяви, че не е нормално едни пари да стоят така. Според него, е напълно нормално те да се инвестират, но трябва инвестициите да са сигурни. 

"В България през последните няколко години продължителността на живота се е увеличила с една година, което е знак, че е подобрено здравеопазването и грижата за възрастните хора.

Водещи новини

Още новини