50-и ден на протести в София, полетяха балони с цветовете на знамето на България

Novini.bg
share

Протестиращи се събират на площад "Независимост" в София в 50-ия пореден ден на недоволство в столицата. Те настояват за оставки на правителството и на главния прокурор, служебен кабинет, предсрочни избори и реформи.

Преди това от т.нар. Отровно трио обявиха, че искат от Министерския съвет официална информация за адреса на главния прокурор Иван Гешев в "Бояна". Проф. Велислав Минеков, пиар специалистът Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов свикаха брифинга заради вчерашното изказване в тв ефир на Иван Гешев, че плаща на пазарни цени наем, за да живее в резиденция "Бояна". Тримата попитаха на какво основание живее там и подчертаха, че той е първият главен прокурор, който живее в резиденцията.

Блокирани остават кръстовищата на площад "Независимост", при Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и на Орлов мост, където са разположени палаткови лагери.

49-ти ден на протести в София

На 50-тия ден от протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, протестиращите пред фонтана на сградата на Президентството пуснаха балони с цветовете на знамето на България.

"Най-високо за нас на този площад не стоят личните ни пристрастия. Стои желанието България да стои над всичко. Демокрацията да стои над всичко. Законността да стои над всичко. И най-вече над мафията. Честит ви 50-ти ден. Надявам се, че балоните отлетяха достатъчно високо, за да може тези, които са седнали на главата ни най-нависоко, да ги видят добре. Да видят бяло, зелено, червено", каза един от инициаторите на протестите Арман Бабикян. Той добави, че протестиращите са направили т.нар. "стена на позора". Бабикян предупреди, че депутатите, които ще съберат на 2 септември в сградата на Народното събрание, все още имат шанс да не се видят на тази стена.

Другите изказващите се от импровизираната трибуна призоваха всички да се активизират на 2-ри септември, когато депутатите ще подновят работата след лятната си ваканция. Те са категорични, че не приемат конституционните промени, предлагани от ПП ГЕРБ и всеки, който се подпише под тези промени, ще се озове на "стената на позора".
 

Водещи новини

Още новини