Експерт разкри как да разпознаем истинското сирене в магазина

Булфото (архив)
share

Данните показват, че палмовото масло и хидрогенираните мазнини са повече в млечните продукти последно време. Пандемията и нарушените доставки подпомогнаха това. Това заяви пред "Събуди се" по Нова телевизия Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в България.

"Сухото мляко се използва основно в сладкарската индустрия и шоколадите", каза още той. 

Възобновиха проверките за качеството на сиренето и на кашкавала в столичните магазини

"Предложихме да има изследвания за наличие на сухо мляко в млечните продукти", разкри Зоров.

"Цената е един от индикаторите за качеството, но не и единствената. Консистенцията на сиренето също е фактор - то не трябва да е меко", съобщи председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в България. 

Експертът разкри и под каква цена не трябва да купуваме сирене за кг в магазина, а именно 12-13 лв. 

Готови са последните 5 от 8 проби на млечни продукти от търговската мрежа в София

"Цената е важна, но тя не е достатъчна гаранция", каза още по темата д-р Сергей Иванов. 

"Малките магазинчета за млечни продукти не винаги спазват хигиените норми", каза още той. 

Млечните продукти станаха една идея по-качествени, категоричен бе д-р Иванов. 

Водещи новини

Още новини