Възобновиха проверките за качеството на сиренето и на кашкавала в столичните магазини

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) заедно с потребителски организации и асоциации на млекопреработвателите възобновяват проверките за качеството на сиренето и на кашкавала в магазините в София.

По време на пандемията те бяха временно преустановени. Днес беше направена внезапна проверка за наличие на растителни мазнини в млечните продукти в един от магазините на голяма търговска верига в София.

БАБХ не допусна внос на над 81 тона храни и продукти от трети страни през април

Резултатите от проверката ще станат ясни най-късно до седмица, обясни д-р Райна Иванова, експерт в Българската агенция за безопасност на храните пред БНР.

„Проверяваме дали има вложени немлечни мазнини, дали има вложена палма. Дали отговаря по водно, сол, масленост сухото вещество и дали има замърсяване с микроорганизми. За млечните продукти специално, за сирената, кашкавала, изискването е да няма листерия в предварително опакованите, да няма салмонела и стафилококови ентеротоксини“, заяви експертът.

Коментари

  1. 2020.08.05 | 23:22
    КАКВО ЧУДО СТАНА И НАСТАНА, ХАПНЕШ ОТРОВА, ПИЕШ ОТРОВА, ДИШАШ ОТРОВА ОБЪРНЕШ СЕ А ОКОЛО ТЕБ ЗОМБИТА, РАБОТИШ А НЕ ПЛАЩАТ, ЖИВЕЕШ НО РАНО УМИРАШ, ОБЕЩАВАТ НО НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ, ВИНА ИМА НО ВИНОВНИ НЯМА, Е, ТАКЪВ Е ЖИВОТА НИ В БЪЛГАРИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ТА НАЛИ СМЕ В НАТО И ЕС С НАДЕЖДА ЗА ПО-ДОБРО НО СЕ ОКАЗА ОТ ЗЛО ПО ЗЛО !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пазари

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет