Напълниха ли се парковете в София след като ги отвориха?

NOVINI.BG
share

Екип на NOVINI.BG провери напълниха ли се парковете след като от днес те в София са отворени и спазват ли гражданите правилата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33009

Припомняме ви, че от днес десет от парковете в столицата  са отворени за родители с малки деца и бременни жени между 9.30 часа и 18.30 часа. С едно дете ще се допускат най-много двама възрастни. Разрешено е да се разхождат деца до максимална видима възраст от 12 години. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват.

 

 

Отпускането на мерките обаче не получи одобрението от шефа на националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Днес той отново обяви, че при всяка промяна на карантината освен положителните новини, трябва винаги да се съобщават и възможни последствия. Според него събирането на хора е изключително страшно.

 

Първенството по заразени с COVID-19 държи Плевен. 7 са новите болни деца

 

Въпреки отпускането на мерките малцина обаче се възползваха от тях, предаде репортер на NOVINI.BG.

На входовете и изходите на парковете в София има полицейски екипи, които стриктно следят кой влиза и излиза от тях. Служители на общината и на реда обикалят всички алеи и предупреждават гражданите, ако са нарушили някое правило, опътват ги как да се движат по точно определен режим.

 

 

В парка е разрешена единствено разходката. Няма право да се използват пейките и да се влиза на площадките.

 

Вижте подробните схеми за разходки в парковете в София

 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33009

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини