Доц. Ангел Кунчев: Не бързайте да отказвате резервациите за море през юли и август

Здравко Димитров - Зико, фейсбук
share

Който има резервация за море през юли и август, да не бърза да я отменя. Това каза в Пловдив националният здравен инспектор доц. д-р д.м. Ангел Кунчев. Той обиколи заедно с кмета Здравко Димитров пазарите в Пловдив на открито. Той направи инспекция, за да види дали се спазват санитарните мерки срещу разпространението на вируса COVID-19. Областният управител Дани Каназирева, както и директорът на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Манчева също обиколиха сергиите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Според Кунчев, ако гледаме примера на Китай, в един обозрим период от 2-3 месеца можем да очакваме да минем през пика и да започне постепенно нормализиране, предаде БТА.

„Мерките са ефективни и навременни, въпреки че цели отрасли ще преживеят тежък период, целта ни е да се пречи минимално, за да се организира производството, така че да има достатъчно хранителни продукти за цяла България“, коментира д-р Ангел Кунчев.

Той посочи, че е важно да се спазва правилото хората в пазара да се движат в една посока, да няма пресрещане, да има регулиране на влизането, добра хигиена, да няма струпване.

Вижте как работят пазарите в София ден след като Ананиев ги отвори

Най-големият закрит пазар в Пловдив се дезинфекцира всеки ден сутрин и вечер с препарат, който е на 70% спиртна основа. Служители на ОП „Общинска охрана“ следят да няма струпване на граждани, уверяват от общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини