Бивш вътрешен министър: Мерките срещу коронавируса са ефективни

Булфото (архив)
share

Мерките срещу коронавируса са ефективни, засега разпространението върви нормално. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

"Без жертви няма да можем да минем. Въпросът е с колко. Дължим признателност за усилията на Националния оперативен щаб", каза още той. 

"Решенията на Румен Радев, напоследък, не са обосновани. Президентът изгуби политическите си инструмент след като свали доверие от правителството", допълни Йовчев. 

Нидал Алгафари: Неморално е Радев да всява разкол в сегашната ситуация

"Не знам какви други мерки, освен социална изолация, могат да се предложат. Всички страни се отказаха от мярката за груповия имунитет", коментира бившият вътрешен министър. 

"ГПП-тата трябва да се използват и за мерене на температурата на хората, за да се ограничи заразата", разкри Йовчев. 

"Глобите трябва да са достатъчно тежки, за да имат превантивен ефект. 5000 лв. трябва да остане размера на глобата за нарушителите", каза още той. 

Удължиха срока на извънредното положение

Според бившият вътрешен министър не трябва да има колебливи управленски решения, като посочи такова заповедта на здравния министър за задължително носене на маски, която беше отменена ден по-късно. 

"Трафичните данни са следното - телефонът ви прави връзка с мрежата на оператора, това позволява да се отчитат метаданните. Така не може да ви подслушват", завърши Цветлин Йовчев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини