Вижте съветите на специалиста за правилно хранене по време на пандемия

Pixabay
share

Проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика, разкри пред NOVINI.BG в период на пандемия и между два сезона (зима и пролет)  как трябва да съобразим нашето хранене.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33060

„В този период, когато температурните амплитуди са големи, организмът трябва да се приспособи, за да поддържа добра имунна защита. Още повече в период на една пандемия“, заяви тя.

Трябва да се подсигури пълноценна белтъчна храна. Проф. Байкова препоръча да се яде кисело мляко – 330 грама за човек на средна възраст, бяло саламурено сирене, малко кашкавал, три пъти седмично месо.

На второ място е важен хуморалният имунитет.

Изключително важно е да се приемат също така минерали и витамини.

Проф. Байкова препоръча да се консумират зелени и оранжево обагрени храни.

Задължително, каза тя, е да приемаме джинджифил, ехинацея, коркума, черен бъз, прополис и различни други пчелни продукти.

Има достатъчно много хранителни субстанции, които биха ни предпазили и осигурили добра почва, за да посрещнем предизвикателствата на този период, напомни още проф. Донка Байкова пред NOVINI.BG.

 

 

Цялото интервю с проф. Донка Байкова на NOVINI.BG може да чуете и ТУК.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33060

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини