Каракачанов си пожела да живеем в силна и просперираща България

Министерство на отбраната
share

Независимо от превратностите на времето ние нямаме право да се отказваме от нашите идеали, от идеалите, заради които са умирали нашите национални герои. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 2 март, на откриването на възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на България в гр. Казанлък.

,,Нека бъдем преди всичко българи и заедно с Божията помощ и нашата воля да осъществим завинаги идеала на нашите предци – силна, просперираща България, в която гражданите живеят с достойнство и в мир'', заяви той.

Министър Каракачанов призова на този празник българското общество да се обедини в името на идеалите, изписани в страниците на славната българска история с кръвта на хиляди герои.

В навечерието на 3-и март жителите и гостите на Казанлък се преклониха пред паметта на героите, дали живота си за свободата на Родината. Почетна рота от 61-а Стрямска механизирана бригада участва в официалната церемония по издигане на националния флаг на Република България.

Празненствата по случай 3-ти март в София няма да се отменят

Тържествата по повод 142-ата годишнина от освобождението на България завършиха с тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от Сухопътните войски.

Водещи новини

Още новини