Премиерът наредил: Министрите на море по списък

share

Министрите ще ходят на море по график. Премиерът Бойко Борисов им е поръчал да си направят програмата за летните почивки, за да е ясно кой кога ще ги замества. Също така искал да прецени кой от двамата вицепремиери ще управлява държавата, когато самият той излезе в отпуск, разказаха пред в. Стандарт шефове на ведомства.

Повечето от министрите имат отпуски за чистене и ще си вземат по две седмици през август. Това е месецът, в който и парламентът излиза в почивка, а очевидно и министрите ще могат да се попекат на плажа.

"Дъщеря ми има рожден ден на Голяма Богородица - 15 август, затова гледам да заведа някъде семейството покрай тази дата", разказа земеделският министър Мирослав Найденов. Той уточни, че не може да си позволи повече от две седмици ваканция.

"Началникът" на еврофондовете Томислав Дончев ще си почине за седмица през същия месец. Той обаче не бил отпускар по душа и не можел да остава без работа за повече от няколко дни.

През миналата година премиерът излезе 13 дни в отпуск, но се появяваше тук-там из страната. Справката по Закона за достъп до обществена информация за престоя му в почивните бази на МС в "Шабла" и "Евксиноград" показва, че най-дългата почивка на Борисов е пет дни - от 24 до 28 август във варненската резиденция и още 6 дни в "Шабла".

Президентът Георги Първанов пък миналото лято е прекарал 14 дни ваканция в "Евксиноград" от 2 до 15 август. Допреди десетина дни все още нямаше заявки от президента, премиера и министрите за "Евксиноград". Това е малко странно, защото от "Дондуков" 2 обикновено дават датите за почивка до края на май, коментираха служителите от МС. Борисов пък решавал в последния момент кога ще отскочи до морето, като съчетавал морския бриз с посещения в околните региони.

Почивните бази на Министерския съвет са отворени за всички желаещи. През август обаче комплекс "Евксиноград" се пазел за депутати, министри и висши чиновници. В почивната станция на Слънчев бряг летуват и служители от НАП, митниците и другите държавни структури.

Водещи новини

Още новини