Кметът на Асеновград извърши оглед на дейностите при свлачището под НПК Асенова крепост

Община Асеновград
share

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев извърши оглед на дейностите при свлачището при НПК Асенова крепост, съобщиха от пресцентъра на общината.

В рамките на последните два дни там бяха извършени инженерно-геоложки проучвания. Сондажна машина взе 9 броя проби от земната маса, с цел да се установи до каква дълбочина ще бъде най-подходящо да се извърши укрепването, за да се прекрати свлачищният процес в този район.

Въвежда се временна организация на движението по път Асеновград - Лясково

„Голяма част от територията на нашата община е с карстови почви. Така, че това свлачище не е необичайно явление. Важно е, че Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна 460 000 лева за укрепване на този етап от пътя за НПК Асенова крепост, който води и до трите села Лясково – Яврово - Добралък”, припомни Грудев.

Почистват нерегламентираните сметища в Асеновград

Той уточни, че междувременно тече и процедура за избор на изпълнител. Днес е получено и одобрение от КАТ-Пловдив за организация на движението и предстои да бъде монтирана предварително закупената с общински средства светофарна. Уредба. Модулите й ще бъдат поставени в двата края на пътя при срутения участък.

Водещи новини

Още новини