Премиерът иска промени в законодателството за концесиите

share

"Ще има промяна при отдаването на концесии", каза премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че има концесии от 2000-2001-2002 г., които са дадени и до момента няма никакви плащания.

„Иван Костов раздаде навремето предприятията на толкова много хора и от него трябва да се търси отговорност”, каза Борисов.

Запитан защо не е направена досега ревизия на „Горубсо Мадан”, той каза - „На кое по-напред да се направи ревизия – на Кремиковци ли, Цанков камък ли, Белене ли. От 22 години насам е имало грабежи”.

На въпрос дали ще бъдат дадени ръководството и предприятието на прокуратурата, премиерът Бойко Борисов каза, че прокуратурата по закон може да се самосезира и ако иска може да го направи. Борисов посочи, че след като е видял как страдат хората в Мадан е решил, че ще направи всичко възможно, за да им помогне. Имало и вариант да се изплатят заплатите от Банката за развитие, но това нямало да бъде правилно, защото всяко предприятие, изпаднало в подобно положение, ще разчита на това.

"Имам уверение от банките, че по сметките на работниците са преведени заплати в размер на 1,2 млн. лева. Помогнахме на хората, защото нямат друга алтернатива в Мадан, няма какво да работят и с какво да изхранват семействата си", каза още премиерът Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини