Скандално! Ректорът на УНСС дал "зелена светлина" за нова дискотека

Булфото
share

Със заповед на ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. д.ик.н. Стати Статев се дава „зелена светлина” за откриването на поредната голяма чалготека в студентския кампус. Заповедта е издадена само две седмици след жестокото убийство на 19-годишния Марио Данчев в Студентски град.

Със своя заповед № 629 от 14 март 2012 г. ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д.ик.н. Стати Статев е обявил търг с тайно наддаване за отдаване под наем за срок от 5 години на недвижим имот в стол 33 в Студентски град, който ще се използва за дискотека. Заповедта на ректора, както и цялата тръжна документация за участие в търга за отдаване под наем на дискотеката, вече са качени на Интернет сайта на УНСС, като обявата е публикувана и в столичен всекидневник.

Най-скандалното в случая е, че заповедта на ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. д.ик.н. Стати Статев, с която се дава зелена светлина за отварянето на поредната голяма чалга дискотека в студентския кампус, е издадена само две седмици след жестокото убийство на 19-годишния Марио Данчев от Перник в Студентски град, алармираха от Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентския град”.

В същата тази уникална като стил на изказ заповед на ректора на УНСС се твърди, че дискотеката с обща площ от 540 кв. м. ще служи „за удовлетворяване на социални контакти в извънучебно време”. Похвална е загрижеността на ректора на УНСС за удовлетворяването на социалните контакти на зачислените му студенти, но защо е нужно да се отварят още нови и нови чалга дискотеки и кръчми в държавни имоти в Студентски град, точно там ли трябва да релаксират в извънучебно време младите хора, които са бъдещето на нацията ни, питат се в Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентския град”.

От Сдружението припомниха, че до убийството на 19-годишния Марио Данчев от Перник се стигна именно след като двамата братя бяха обикаляли цяла нощ и се черпели в заведения и дискотеки в Студентски град, след което се върнали в нетрезво състояние в малките часове в общежитието.

Водещи новини

Още новини