Обмислят солени глоби за сгафил студент

  • 29 март 2012 06:08

  • 680
  • 1
Обмислят солени глоби за сгафил студент
©

Глоби за сгафилите студенти и служители в общежитията, които не спазват правилата за вътрешен ред, обсъждат експерти и представители на учещите. Въвеждането на такава санкция в „Наредбата за вътрешния ред в общежитията” обсъждат работните групи към образователната комисия с Националното представителство на студентските съвети (НПСС), съобщава в. "Монитор".

„Все още не можем да кажем какви суми ще бъдат глобите, защото такава санкция до момента не съществува. Със сигурност обаче те ще варират според степента на нарушението”, поясни председателят на НПСС. Той предлага още да се забрани влизането на гости в общежитията след 24 часа

Студентите са категорични, че въвеждането на вечерен час за живущите в общежитията е недопустимо, защото младежите, които работят до късно през нощта, няма да могат да влизат в блоковете. Ако новият режим на заключване на сградите след 22 часа влезе в сила, студентите, на които им се налага да се прибират след този час, ще трябва да показват пропуските си на дежурния портиер. В случаите, в които обаче него го няма или пък е заспал, няма кой да отвори на студентите до тяхната стая.

Трябва да се въведе вечерен час, но не за студентите в общежитията, а за баровете и дискотеките. „Изпратили сме своите предложения до Столичния общински съвет (СОС), да се ограничи тяхното работно време до 23 ч.” съобщи Християн Даскалов, главен секретар на Националното представителство на студентските съвети.

В Студентски град има 191 заведения, като всяка четвърта кръчма се отдава под наем от ректорите. След като тези данни се извадиха на показ, ректорът на УНСС Стати Статев отмени търга с тайно наддаване за част от сградата на стол 33 в Студентския град, в който се намира дискотека „Ориент 33". Очаква се ректорът да даде предложение на просветния министър Сергей Игнатов да бъде сменено предназначението на този обект и дискотеката да се превърне в книжарница или библиотека.

Последвайте канала на

680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кретени

2012.04.06 | 02:34

1
Това е една пияна и дрогирана тълпа от педерасти и проститутки. С парите които са спечелили снощи сутринта си купуват протокол за 24 лева за поправка. Назначете си млад специалист.....

Добави коментар

Водещи новини