Ген. Попов присъства на откриването на кампания за набиране на средства за изграждане на храм-паметник “Св. Георги Победоносец” във Военната академия “Г. С. Раковски“

Народно събрание
share

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов присъства на откриването на кампания за набиране на средства за изграждане на храм-паметник “Св. Георги Победоносец” във Военната академия “Г. С. Раковски“.

Той ще бъде в памет на загиналите воини в Първата световна война, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. „Единението да съградим храм-паметник “Св. Георги Победоносец” е това, което ни обединява, отбеляза пред присъстващите ген. Константин Попов. Имам честта да бъда съпредседател на сдружение “Единение”, което се зае с нелеката задача да съгради този храм-паметник, посочи той и благодари на всички институции и граждани, които до момента са подкрепили каузата.

Инициативният комитет за изграждането на мемориала във Военна академия „Г. С. Раковски“ бе учреден на 17 януари 2017 г. Сдружение „Единение“ инициира информационна кампания с цел популяризиране на кампанията за набиране на средства за изграждане на храм-паметник за почитане на загиналите български воини от Първата световна война. С този патриотичен акт ще бъдат засвидетелствани възхвалата и преклонението пред подвига и саможертвата на воините, дали живота си за България, коментира ген. Константин Попов.

Водещи новини

Още новини