Сергей Станишев: Бойко Борисов повишава младежката безработица

share

Не може на третата година управляващите да използват думите „ще“. Необходимо е радикални промени за да се промени проблема с младежката безработица, призова от трибуната лидерът на БСП Сергей Станишев.

През 2008г нивото на безработните млади хора е 12,7%, а сега са цели 29%, това е 228% увеличение и нищо не се прави, заяви Станишев. Това е общоевропейски проблем и затова ПЕС инициира цялостна кампания с две конкретни предложения: 10 млрд. евро от европейския социален фонд да се насочат към страните членки в това число и България, както и законодателството да задължава въвеждането на австрийския модел.

В Австрия за определен период от време работодателите са длъжни да наемат млади служители непосредствено след завършването на висшето им образование. В момента правителството води отчайваща политика, отсече Станишев. През 2012 г. са отделени само 27 млн. лв по програми за заетостта, докато по време на нашето правителство средствата бяха три пъти повече. Вие увеличавате младежката безработица и в момента има 330 000 безработни млади хора, отсече лидерът на БСП.

Водещи новини

Още новини