Протест в Сливен с искане за най-тежкото наказание за Мартин Трифонов

share

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на Кристин поискаха на мирен протест граждани на Сливен.

Хората се събраха пред сградата на областната болница в града, където е настанен 21-годишният Мартин Трифонов, обвинен в убийство и изнасилване на седемгодишното дете от село Сотиря.

Събралите се поискаха най-строгото наказание според българските закони, заради изключително тежкото престъпление, както и заради опасения, че ако мъжът бъде съден по съкратена процедура и получи присъда от около 30 години, той може отново да посегне на човек, когато излезе на свобода. Майката на детето - Гергана Драгиева заяви, че не иска смъртна присъда, но убиецът не трябва да излиза от затвора. Присъстващите запалиха свещ и запазиха едноминутно мълчание в памет на починалото момиченце и в знак на подкрепа към семейството в този труден за тях момент. Снощи десетки хора се събраха пред сградата на общината в Сливен на бдение.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и предстои да бъде въведен в ареста след като се подобри здравословното му състояние.

Водещи новини

Още новини