Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на Научно-индустриална лаборатория "Индустрия 2030"

Булфото (архив)
share

В 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на Научно-индустриална лаборатория „Индустрия 2030“ RILab i2030.

Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Лабораторията се намира в Института по Информационни и комуникационни технологии (бл.2). Целта на RILab i2030 е да осъществи цифровата интеграция на науката, бизнеса и обучението, като предостави подкрепа за научноизследователска и развойна дейност за малки и средни предприятия и високотехнологична индустрия с услуги за научни изследвания и обучение. Лабораторията се разкрива в подкрепа на Стратегията за интелигентна специализация та София.

RILab i2030 интегрира съществуващите ресурси на академични, високотехнологични и иновативни партньори: Институт по информационни и комуникационни технологии - Българска академия на науките, Институт по механика – БАН,Фесто ЕООД България, DAVID Holding Co. / SpaceCAD Ltd.,AMG-Technology,Nano Tech Lab Ltd.,Софийска лаборатория за иновации SofiaLab (Столична община). Стратегически партньор на консорциума е и СОАПИ (Столична община).

Водещи новини

Още новини