Румен Христов почете паметта на загиналите в кървавия атентат в храма "Света Неделя" през 1925 година

СДС, пресцентър
share

Председателят на СДС Румен Христов почете паметта на загиналите в кървавия атентат в храма "Света Неделя" през 1925 година. Той и  общинската съветничка Миглена Горанова поднесоха венец от името на  партията и присъстваха на панахидата, отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп.

Днес се навършват 94 години от терористичния акт, останал като една от най-черните страници в историята на България. На този ден бяха избити  повече от 200 и ранени над 500 християни, дошли на опелото на убития два 
дни по-рано ген. Константин Георгиев.

Атентатът е дело на Военната организация на Българската комунистическа партия. Невинните жертви, сред които и невръстни деца, платиха с кръвта си безумието на комунистическия терор, навръх Велики четвъртък.

Вече почти един век, след това трагично и срамно събитие в нашата история, ние не чухме думи на покаяние и извинение нито от БКП, нито от техните наследници днес - Българската социалистическа партия, заяви Христов и изрази надежда, че такива черни страници нашата Родина вече никога няма да преживее. 

Водещи новини

Още новини