Румен Христов: Ще има предсрочни избори

  • 10 октомври 2018 13:36

  • 1644
  • 2
Румен Христов: Ще има предсрочни избори
© Булфото (архив)

Предсрочни парламентарни избори у нас ще има.

Това заяви днес на пресконференция в Плевен лидерът на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, цитиран от БТА. Той уточни, че СДС ще обсъди на свой национален форум през ноември как да се явяват на евроизборите и евентуални предсрочни парламентарни избори.
Основният ни опонент е БСП и едно е категорично сигурно - няма да се коалираме с БСП и ДПС, подчерта Христов. Смятаме като най-близка формация до СДС партия ДСБ, поясни той. Лидерът на СДС каза, че като партия се фокусират още от сега за самостоятелно участие в местните избори, защото ги считат за изключително важни. Целта им ще бъде да имат добри структури по места и да постигнат удвоени резултати. От сега ще посочат свои кандидати за кметове и общински съветници, за да има време да станат разпознаваеми. СДС има в момента четирима кметове на областни градове, които подкрепи на предишните избори, припомни Христов. Един от тях е и кметът на Плевен, който, ако реши да се кандидатира, СДС ще подкрепи за втори мандат, уточни лидерът на партията.

Евроизборите, според Христов, са много тежки и засега СДС няма решение как ще участва в тях, но не е реалистично да участва самостоятелно. Христов заяви още, че подкрепят ГЕРБ в действията им за влизане на България в Еврозоната. Националният изпълнителен съвет на СДС днес за първи път има изнесено заседание в Плевен. По-късно Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в има среща с кмета на Плевен Георг Спартански.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1644 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пиперко

2018.10.10 | 14:16

2
Дори да има предсрочни парламентарни избори, в което се съмнявам, какви резултати очаква г-н Христов да получи СДС??? Може би 1-2%??? Е, това ще промени ли нещо, освен, че ще се изхарчат десетки милирда лева, от нашите данъци, при задаваща се нова световна икономическа криза??? Защо Христов и Нинова вярват, че предсрочни избори ще върнат във властта БСП и СДС???
Водач на МПС

2018.10.10 | 14:02

1
Гладна кокошка,просо сънува..................

Добави коментар

Водещи новини