Красимир Каракачанов ще докладва на премиера за обстановката по границата с Гърция

Булфото/архив
share

Очаква се вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев да докладват на премиера Бойко Борисов за обстановката по границата с Гърция. Те ще заявят пред министър-председателя, че Българската армия има готовност при нужда да изпрати на границата 3 000 военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения в помощ на силите на реда за възпиране на евентуални групи от нелегални мигранти.

Вчера в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" Красимир Каракачанов увери, че няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България. Съобщението му дойде във връзка с притеснения в обществото, че напрежението в лагера "Диавата" в Гърция край границата с Македония ще се пренесе и на родна земя.

Каракачанов уточни, че през последните 4 дни са в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Той увери, че няма място за притеснение и има рутинни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила кризисна ситуация.

,,Следим обстановката. До момента няма опасност за България'', успокои Красимир Каракачанов.

Водещи новини

Още новини