Листата на "Зелените" - Тома Белев губи позиции, а Васо Гюров намира място след присъдата

Булфото (архив)
share

“Албена Симеонова беше избрана за водещ кандидат на Зелените за предстоящите избори за Европейски парламент през месец май. Това се случи след онлайн гласуване в Националния Съвет на партията. Албена е изявен природозащитник, носител на две престижни международни награди за екология. Тя също е предприемач в сферата на биологичното земеделие и потомствен лозар. Председател е на най-голямата в България браншова организация за биоземеделци - „Биопродукти“.

Неин подгласник е Росен Богомилов, заместник-директор на столично училище, магистър по образователен мениджмънт. Член на управителния съвет на фондация „Заедно в час“.

С това съобщение “Зелените” анонсираха своите кандидати за общата листа на  "Демократична България”, където участват “Да, България” и ДСБ. Предстоят разговори за окончателната подредба на листата на обединението, пишат от ТОПНОВИНИ.

Засилен интерес обаче буди подредбата на останалите кандидати в листата. Едва на трето място е бившият водач Тома Белев, а след него е скандалният музикант и екоактивист Васо Гюров. През октомври 2018-а той бе осъден на последна инстанция, за това че е поставил караваната си на място, което не е регламентирано като къмпинг. Това противоречи на общинска наредба и се санкционира с глоба от 200 до 2000 лв.

Актът на Гюров е издаден след проверка през август 2017-а. Тогава проверяващите чиновници са установили, че музикантът и семейството му са разположили караваната си на плажа.

Бившият водач и лидер на “зелени” организации Белев на практика няма и илюзорни шансове да влезе в Европарламента. При подреждане на листите спрямо реда, зададен от всяка партия, той ще бъде на абсолютно неизбираема позиция. Съобщението от страницата на “Зелените” на практика означава, че Белев на практика е загубил позиции сред Националния съвет на партията.

Водещи новини

Още новини