Петко Симеонов: Пътеката ни не е много права, но България върви напред

личен архив
share

По повод на твърденията на някои черногледци и вечно недоволни от всички и всичко, в т.ч. и държавния глава Румен Радев, лидерката на БСП Корнелия Нинова и някои партийци, пратени от избирателите на политическото бунище, че в страната ни не се случва нищо хубаво, че няма свобода и т.н. социологът Петко Симеонов изрази своето свободно мнение. Той е български учен, писател, политик, един от основателите на някогашния Съюз на демократичните сили /СДС/.

"Според мен България върви напред. Не толкова бързо, колкото бихме искали, но еволюцията е безспорна. В обществото нищо не може да стане отведнъж. Революциите са пример за това.

В страната се провеждат свободни избори и това е факт. Има манипулации, има измами, но изборите са свободни. Свободното общество не е безпроблемно.Вижте имената на президентите от 1991 г. до днес - Желев, Стоянов, Първанов, Плевнелиев, Радев. Как бихме видели такава редица от имена, ако изборите не бяха свободни?
 

Да изброим премиерите, които говорят за мнозинствата в Събранието, мнозинства резултат на парламентарни избори - Андрей Луканов, Димитър Попов, Филип Димитров, Любен Беров, Жан Виденов, Иван Костов, Симеон Сакскобургатски, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Пламен Орешарски, Бойко Борисов.

Не е възможно така да бъдат наредени имената, ако изборите не са свободни.
Не винаги се избират най-добрите, но такава е волята на мнозинството.

Далеч сме от идеалите мотивирали Апостола, но те ни водят. Пътеката ни не е права, често криви, но хубавите работи така се случват - с работа, постижения, недоволства, критики, коригиране...".

Водещи новини

Още новини