Нови манипулации, свързани с България, наводнили македонските медии (видео)

Novini.bg
share

„В последно време има много тенденциозни манипулации в македонските медии във връзка с българската история. Това нещо не е в синхрон с договора ни за добросъседство. Ние сме апелирали, както опозицията, така и управляващите и премиера Зоран Заев, такива рецидиви от миналото да се избягват и да не се повтарят манипулациите“, каза пред Novini.bg евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев.

„Целта на Европейския съюз е не само физическите граници да станат символични, но да бъдат преодолени и духовните граници, говорът на омразата“, напомни той. „Ако останем в миналото, ще продължава да се наслагва омраза. Много млади македонци виждат България като привлекателна страна и това трябва да бъде запазено“, категоричен е Ковачев.

Евродепутатът сподели и позицията си за бягството на бившия македонски премиер Никола Груевски. „Разочарован съм от това. Постъпката му потъпква държавната власт“, заяви той. „Политиката на Виктор Орбан е да представи Груевски като жертва на Сорос и Заев“, каза Ковачев и поясни, че по темата Македония с унгарския премиер имат различни мнения.

Водещи новини

Още новини