Вицепрезидентът заминава на посещение в Украйна

Novini.bg (архив)
share

Сред основните теми на разговорите на Илияна Йотова ще са гаранциите от страна на украинската държава за изучаването на български език, създаването на бизнес контакти, осигуряването на възможност за обучение и работа в България. Това съобщиха от президентската администрация.

В рамките на визитата Илияна Йотова ще посети украински населени  места, в които живеят компактни общности от български произход. Във водената от вицепрезидента делегация участват представители на бесарабските българи в България.

Илияна Йотова очаква от българската общност в Украйна да постави своите проблеми, за да може българската държава адекватно да отговори на нейните потребности.

В сряда, 3 октомври, Илияна Йотова ще бъде в селата Задунаевка и Заря, където ще разговаря с кметове, представители на български дружества и на неделни училища от региона. В късния следобед, във Всеукраинския център за българска култура, е планирана среща на вицепрезидента с българската общност в град Одеса.

В четвъртък, 4 октомври, Илияна Йотова ще посети селата Бановка, Криничное и Лошчиновка. По-късно същия ден в Измаилския държавен университет вицепрезидентът ще разговаря с представители на българската общност.

В петък, 5 октомври, Илияна Йотова ще приветства ръководството, учителите и възпитаниците на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“ по повод 160-годишнината на учебното заведение.

Водещи новини

Още новини