Вицепрезидентът: В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се формира бъдещето на България

  • 01 октомври 2018 11:55

  • 1666
  • 0
Вицепрезидентът: В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се формира бъдещето на България
© Булфото

„Във всички факултети на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се ражда и формира бъдещето на България. Младата ви енергия ни е толкова необходима днес за сплотяваща идея и национална кауза.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , приветства студентите при откриването на новата академична година в СУ „Св. Климент Охридски“. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пожела на студентите да мечтаят смело и свободно.

„На вас разчитаме да преведете страната ни през изпитанията на кризи, да я утвърдите като модерна и развита страна – мястото, което заслужава“, заяви вицепрезидентът. „Нуждаем се от много по-големи инвестиции в знанието, в образованието и науката. За мъдростта на един държавник се съди по отношението му към училището – от най-малкото до най-голямото, към учителя в основното училище до професора в университета“, отбеляза Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Тази година Софийският университет чества своята 130-годишнина. „130-годишната история на университета носи в себе си много изпитания и трудности, но е познала славата и възхода. Историята на Софийския университет започва с историята на току-що освободената, но прохождаща държава, история, разказана през образованието и науката. Историята на един народ, готов за своето ново Възраждане, на неговите духовни водачи“, посочи вицепрезидентът.

По думите на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодарение на преподавателите и студентите отдавна престижът на университета е излязъл извън пределите на страната и има своето място в световното развитие на науката и образованието. Университетът привлича много млади хора от други държави.

„Все повече момчета и момичета от български произход от историческите ни диаспори се завръщат към родината и пътят им започва именно оттук“, отбеляза вицепрезидентът.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изтъкна, че през годините Софийският университет остава верен на традицията винаги да бъде първи, сред най-добрите. Вицепрезидентът завърши приветственото си слово с думите: „Положихме свежи цветя пред фигурите на Евлоги и Христо Георгиеви. Убедена съм, че най-големият дар за тях е да видят изпълнено завещанието си – желание за повече образование, просветено общество, буден народ, който помни древната си история и иска да строи бъдеще!“ Заедно с ректора на СУ проф. Анастас Герджиков вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и заместник министър-председателя Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник връчиха студентските книжки на 17 първокурсници-лауреати от олимпиади.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини