Журналист: Ако го няма Ахмед Доган, няма да я има и ДПС

БТВ
share

Ако го няма Ахмед Доган, няма да я има и ДПС. В известен смисъл ДПС трябва да стигне нивото на Доган, защото в момента партията е болнава, а той е единственият ѝ лечител. Това сподели в студиото на "120 минути" по bTV журналистът Илхан Андай.

Доган би трябвало да е по-активен, за да сплоти партията и да възвърне доверието на електората обратно към ДПС, посочи още Андай.

Когато има някакви обтегнати отношения между Анкара и Вашингтон, американците обикновено имат нужда от субект, който да насочи енергията си към Анкара и изглежда, че ДПС е изборът им. В определен смисъл САЩ имат определени очаквания към ДПС, коментира журналистът посещението на американския посланик у нас в централата на ДПС.

Винаги трябва да се отчита, че там, където се появява посланикът, се случват интересни неща. Например преди години той се срещна с Местан и малко след това партията му ДОСТ, която първоначално не беше регистрирана от Върховния административен съд, беше вече регистрирана. Не знам дали той е имал някакво влияние, просто казвам, че се случват някои интересни неща покрай този посланик, каза Андай.

Водещи новини

Още новини