Хасан Азис: Местните власти трябва да бъдат отговорни за стандарта на живот

Кадър БНТ
share

Местните власти трябва да бъдат отговорни за стандарта на живот, като за целта трябва да бъдат провеждани реални политики.

Това каза в ефира на БНТ заместник-председателят на ДПС Хасан Азис и добави, че от ЕС ще бъдат отпуснати 4 милиарда евро за българските общини.

,,С тези пари се разрешават проблемите с инфраструктурата – паркове, улици, тротоари, но не се подобряват самите условия за работа. Това е въпрос, който трябва да се води от централната власт''.

Хасан Азис допълни, че в Кърджали няма безработица, тъй като там има фабрики, създадени с усилията на местната власт, без държавата да е била пряко ангажирана.

Заместник-председателят на ДПС Хасан Азис отбеляза, че от ключово значение е повишението на квалификацията при младежите и добави, че тютюнопроизводството вече не е приоритет за тях, а технологиите.

,,В момента осигуряваме работна ръка от целия регион, не само от Кърджали. Но местната власт няма как да е сама, ако липсва централната власт. Засега нямаме нейната подкрепа, защото липсва диалогът. Имаме само и единствено добри намерения, които не се реализират. Липсва всякаква координация'', поясни още Азис.

По темата с акциза за бездимните цигари той заяви, че утре ще се обсъди този въпрос в парламентарната група на партията.

Водещи новини

Още новини