Фандъкова проверява секс скандала с ватманите

Булфото
share

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди спешна проверка в „Столичен електротранспорт" - депо „Красна поляна" по повод писмен сигнал от служители за нарушаване на трудовата дисциплина, информира БНР.

Ватманите от Втори трамваен парк в "Красна поляна" са се оплакали от непрестанен психически и сексуален тормоз от страна на началник "Експлоатация" в депото.

В сигнала те посочват, че тормозът продължава вече две години. Две служителки са подали жалби за сексуален тормоз срещу началник "Експлоатация" в депото. Пострадалите жени са изпратили жалбите си до Комисията за защита от дискриминация, ръководството на "Столичен електротранспорт" и Софийска районна прокуратура.

През април тази година шефът на общинското предприятие Евгений Ганчев свикал комисия за изясняване на случая с нередностите от страна на Бодуров. На 19 април комисията запознала Ганчев със своето становище, но до окончателно решение така и не се стигнало.

"Столичен електротранспорт" отказва да отговори на жалбите на двете пострадали жени, въпреки че срокът за отговор отдавна е минал", пише в груповата жалба на ватманите.

Водещи новини

Още новини