Проблемите в жп мрежата продължават

share

Обстановката по железопътната мрежа в страната остава усложнена.

Вече трето денонощие аварийните екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" работят, но действията им са възпрепятствани от тежката метеорологична обстановка. По тази причина влаковете се движат с голямо закъснение има и отменени композиции.

Заради тежките зимни условия не е потегли крайградският пътнически влак от София за Зверино в 16.45 ч., а бързият влак от София за Кюстендил, който е потеглил от Централна гара в София от 17.45 ч. ще се движи само до гара Радомир. За пътниците от тази композиция са осигурени автобуси до Кюстендил.

Движението на влаковете в участъка между гарите Алфатар и Силистра е прекъснато за неопределено време поради снегонавявания и натрупани преспи върху железния път. Всички други влакове в страната се движат със закъснения от 30 до 150 минути. Екипи на НКЖИ работят по възстановяването на участъка Любимец – Харманли, където положението е най-сериозно. Там от наводнението са пострадали почти 2000 м железен път. Тежка е обстановката и в област Русе.

Водещи новини

Още новини