Колко ще ни струва празничната трапеза за Великден сметна репортерът на Нова телевизия Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” в предаването „Здравей, България“.
За да проверим, колко точно ще ни струва празничната трапеза, в количката слагаме най-важното, според традицията. Първо купуваме агнешко, както и продукти за дроб сърмата. Разбира се яйца, които да се боядисат за празника, продукти за козунака – брашно, олио и захар. Освен това традиционна пролетна зелена салата – с маруля, зелен лук и репички или домати и краставици. Не трябва да се забравя и вино и ракия за празничния тост.
В края на пазаруването равносметката е - на едро великденският пазар струва 48 лв. На пазара обаче сметката е друга. В Монтана кошницата напълнихме за 98 лв., а в София – за 110 лв. Средната заплата за столичани в края на миналата година достига 1523 лв. В Монтана тя е почти два пъти по-ниска - 806 лв.