12 винено-кулинарни дестинации изкушават туристи у нас

Pixabay
share

С проекта за 12 винено- кулинарни дестинации очакваме да привлечем повече туристи към вътрешността на страната.

Това заяви в Банско министърът на туризма Николина Ангелкова по време на първата кръгла маса за обсъждане на проекта за вино, кулинария и туризъм, който е съвместна инициатива между Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите.

„Министерството следва последователна политика, с която искаме да създадем интерес повече българи да пътуват към различни краища на страната“, посочи Ангелкова.

На форума участваха земеделският министър Румен Порожанов, Георги Икономов, кмет на Банско, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозята и виното и народни представители. Специален фокус на обсъждането бяха първа и втора дестинация - „Долината на Струма“ и „Долината на Места“.

„Считаме, че проектът ще допринесе за утвърждаване на България като дестинация за четири сезона“, подчерта министър Ангелкова.

По този начин ще се окаже и положително влияние върху развитието на редица общини не само в туризма, но и за подобряване на качеството на живот на местните хора.

„При разработването на концепцията избрахме винено-кулинарните дестинации да са 12 - колкото месеците в годината. Те включват традиционните винени напитки и характерната кухня за всеки регион и обхващат близо 50 общини и около 100 туристически обекта в страната“, посочи още министърът.

Водещи новини

Още новини