Организации хвалят Бойко Борисов за позицията му за пълна забрана на пушенето на обществени места

share

Граждански организации приветстват позицията на премиера Бойко Борисов за пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места от 1 юни тази година. Това се посочва в отворено писмо на Коалиция за живот без тютюнев дим до министър-председателя.

В него неправителствените организации изразяват „огромната си благодарност и задоволство” от изявление на Борисов пред пресата, с което дава недвусмислен знак, че твърдо подкрепя възстановяването на забраната. „Възприемаме Вашата непоколебима позиция в подкрепа на забраната като израз и на държавническа визия, съответстваща на европейските и световни стандарти на обществено управление”, се казва в писмото.

„Държим да споделим нашата подкрепа към Вас и позицията, която отстоявате, от името на над 150 000 българи, поставили имената си под петиции и интернет групи, както и от името на повече от 30 обществени организации, обединени в Коалиция за живот без тютюнев дим. Позицията Ви отговаря и на очакванията на 60% от българското население, които, според изследване на Галъп Интернешънъл от декември м.г., поддържат пълната забрана за тютюнопушене на обществени места”, пише в писмото до премиера.

От Коалиция за живот без тютюнев дим изразяват искрена надежда парламентът да одобри внесения от Министерски съвет законопроект и да възстанови пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.

Водещи новини

Още новини