Борисов на инспекция в столичното метро

Булфото
share

Премиерът Бойко Борисов ще инспектира изпълнението на строителната програма за реализация на „Проекта за разширение на метрото в София”, включен в ОП ”Транспорт”.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. На инспекцията ще присъстват министрите Томислав Дончев, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, представители на дирекцията по регионална политика на Европейската комисия и на Джасперс.

В ОП ”Транспорт” с местно съфинансиране са включени три участъка от метрото, обособени в два етапа на Проекта за разширение на метрото в София. Етап І включва централното трасе от втория метродиаметър: „Надлез Надежда- Централна ж.п.гара-„Лъвов мост”- пл. „Св.Неделя” -НДК-бул. ”Черни връх”, финансиран с безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие в размер на 157 млн.евро и с местно съфинансиране. Етап ІІ включва два лота: Лот 1-участък „ж.к.Обеля-ж.к.Надежда-Надлез Надежда” от втори метродиаметър и Лот 2- участък „ж.к.Младост І-ж.к.Младост ІІІ-бул.Цариградско шосе” от първи метродиаметър, финансирани с безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд в размер на 200 млн.евро с местно съфинансиране чрез заем от ЕИБ.

Водещи новини

Още новини