Един уволнен, а друг наказан след скандалната акция в Мировяне (обновена)

share

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ Валентин Йорданов е наказан с мъмрене, а шефът на Второ РУП в София е уволен заради скандала с ареста на семейството от Мировяне. Това обяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Двамата вече трябва да са дали писмените си обяснения за инцидента. Заедно с тях ще си го отнесе и шефът на "Икономическа полиция" в районното.

Цветанов заяви, че действията при операцията в Мировяне е трябвало да бъдат проведени по друг начин. "Може би в този случай е трябвало да действат с явно присъствие, но не по този начин. Това, което колегите са направили, е че действително са превишили, по всяка вероятност, правата си. Смятаме, че в провеждането на подобна операция може би явно действията трябва да бъдат по доста по-друг начин проведени", каза министърът.

Премиерът Бойко Борисов е бил информиран от вицепремиера Цветан Цветанов още в събота за полицейската операция в Мировяне.

Министърът съобщи, че предстои провеждането на национално съвещание, на което ще бъдат коментирани теми, свързани с организацията на дейността на МВР и планираните мероприятия през 2012 година.

Водещи новини

Още новини