Две годишно дете обгоря при пожар в дома си

share

2-годишно дете пострада при пожар в частен дом в никополското село Новачене, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Плевен.

Около 23.00 часа снощи в къща, намираща се в ромската махала, е възникнал пожар, вследствие на който са унищожени 20 квадрата от покрива, домашно имущество и вещи. При инцидента в къщата са били оставени без родителски надзор деца. Когато пламъците обгърнали стаята по-голямото дете извело братчето си навън.

В произшествието е пострадало по-малкото дете - момченце на 2 години и 7 месеца, което е получило обгаряния по крачетата. Оказана му е лекарска помощ и детето е настанено в отделение по Пластична хирургия на Плевенската болница с изгаряния от Втора степен и няма опасност за живота му. Причина за възникването на пожара е паднала свещ, използвана за осветление. По обяснение на родителите в къщата не е имало електрозахранване, а те в момента на произшествието са били до магазина за цигари. Спасена е къщата и пламъците са потушени от дежурен екип на „Пожарна безопасност и защита на населението” в Никопол.

Водещи новини

Още новини