Десислава Радева твори рими във Фейсбук (снимки)

Булфото (архив)
share

Първата дама на България Десислава Радев показа неподозиран талант.

Съпругата на президента Румен Радев реши да демонстрира, че може да твори в рими. Това тя направи във Фейсбук, където коментира публикация на поетесата Маргарита Петкова. Ето какво написа Петкова в личния си Фейсбук профил:

"Тъй рече Виктор на една шивачка Да си храбра - не си. Ама никак. Шиеш сиви ресни зад прозореца сивкав. Вероятно перде ще ти падне в окото, Чужди кройки крадеш - да наставиш живота си. Да си храбра? Е, не!. Нямаш нужните качества. Излиняло пране вечер късно закачваш пред комшийски дувар - като момини дарове. Този номер е стар. Не минава, повярвай ми. Няма как да скроиш тежки кралски одежди. Не си ни от Париж, ни от Рим, ни от Дрезден. По-добре си мълчи и си бъчкай с иглата, със безоки очи гледай как се разтапя захарният памук, овъртолил живота ти. Няма как някой друг пръстите ти да стопли. Не си храбра - недей ме разсмива! Не пробвай да окъпеш в елей собствената си злоба. Слушай с двете уши - няма да ти повтарям: не приказвай, а ший! Щото гол ти е царят. © М. П."

 

Това провокира Деси Радев да напише следните редове в рима:

"Не съм от Париж, нито Рим, нито Дрезден. Слушам с двете уши – не приказвам. И ще шия, защото той- царят - е нужен не на мен, а на всички, които нямат мисъл и дума как и защо ни овъртоли животът, в захарния памук и в мечтите по нищото. Мрънкам, закачвам прането С надеждата някой друг да оглади Моето, нашето бъдеще".

След коментара на Радева между нея и Петкова последва дискусия:






 

Водещи новини

Още новини