Зам.-главният мюфтия: Яростно биеха дъщерите ми, псуваха и мен

БТВ
share

Няма как толкова бързо момичетата да се успокоят от нещо, което е ненормално. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ зам.-главният мюфтия Бирали Бирали, чиито дъщери бяха нападнати пред хипермаркет в София.

Отидохме да пазаруваме във въпросния супермаеркт, отидох да паркирам колата и когато се върнах, видях, че две момичета яростно бият моите дъщери. Първата ми реакция беше да спра всичко това и слава Богу, не тръгнах да отмъщавам. През цялото време ги питах какво се е случило, получавах в отговор ругатни и плюнки. Виждах агресия, която не беше нормална. Опитаха се и към да посегнат, но нямаше как да се случи, разказа Бирали.

Според него нападателките са забелязали съпругата му, която носи забрадка, и са се подразнили от това.

Това не са първите проблеми, които срещаме. Всеки мюсюлманин има едно наум, че когато излезе съпругата му със забрадка, може да се случи нещо подобно. Такава агресия обаче досега не сме срещали. В България години наред се насажда омраза и се говори срещу различния. Не мога да очаквам друга реакция от хората, когато всеки ден върху тях се изсипва лавина от настроения срещу мюсюлманската религия, посочи зам.-главният мюфтия.

Ако има нещо положително в случая, то е, че на нападението беше дадена гласност, което може би нямаше да се случи, ако не беше пострадало моето семейство, каза още Бирали Бирали. Той уточни, че обмисля дали да съди нападателите.

Водещи новини

Още новини