Проф. Байкова: Изследванията на храните задължително трябва да продължат

share

Аз съм удовлетворена от проверките. Нашият призив беше чут. Най-фрапантна е разликата в две детски пюрета. Белтъкът в българския вариант е само 70%, докато на Запад е 100%. Има и повече мазнини.

Това каза в студиото на БТВ проф. Донка Байков, експерт по хранене. Заедно с нея гост беше и Богомил Николов от "Активни потребители". Те коментираха вчерашните данни, че редица храни в България са на по-висока цена и с по-ниско качество, отколкото в Западна Европа. При шоколадите също има големи разлики. Най-важното е проверките да продължат, за да знаят хората да не купуват определени продукти, каза още проф. Байкова.

Ако се направят още проверки, ще излязат още разлики, категоричен беше Николов. Има три пътя. Да се правят повече такива изследвания и да се информира потребителят. Вторият вариант е да се направят нови закони в Брюксел. Третият е да забравим за тези проверки след 2-3дни, даде приемр той. 

Водещи новини

Още новини