Искат арест за тираджии, които не се подчинят на КАТ

share

Тираджиите, които не изпълнят полицейско разпореждане за спиране да бъдат арестувани за 24 часа. Това заяви в предаването Тази сутрин председателят на АПИ Лазар Лазаров.

Необходимо е да има наказание за подобен род хора тъй като те саботират всички навлизането на един камион спира движението на всички, препречването на трасето. В събота проблемите на АМ „Хемус“ са предизвикани от два ТИР-а. При Ботевград екип на Пътна полиция ги спира. Когато полицаите отиват да пресрещнат другите камиони, първите два от колоната самоволно потеглят. На 600 метра се завъртат за първи път. Камионите са били с износени гуми. При обилен сняг е необходимо да мине т.нар ветрило от снегопочистваща техника. След като ситуацията излиза от контрол от държавното дружество „Автоматистрали“ не правят абсолютно нищо, не викат тежка техника, а смятат, че могат да се справят сами. Заради това ръководството беше сменено, категоричен е Лазаров. Почти навсякъде ще има фирми, които ще бъдат глобени заради липсата на добро почистване.

28 фирми почистват близо 20 000 километра пътна мрежа в страната. Бюджетът за това е 50 млн. лв., уточни Лазаров. Снегопочистващата техника е конвенционална и се използва целогодишно. Снегорините с греблата през лятото се превръщат в цистерни, един чисто нов роторен снегорин струва близо 300 000 евро, заяви председателят на АПИ.

Водещи новини

Още новини