МВР крие петима тираджии, виновни за хаоса

  • 08 януари 2012 20:58

  • 2432
  • 3
МВР крие петима тираджии, виновни за хаоса
©

МВР отказва да назове имената на петима тираджии, нарушили полицейските заповеди да отбият встрани, докато минат снегорините, пише в. Труд.

Шофьорите са станали главна причина за хаоса по магистралите “Струма” и “Хемус” в събота. Останалите причини са недобра координация между снегопочистващата държавна фирма “Автомагистрали” ЕАД с другите пътни служби, както и отделни граждани, подкарали коли и камиони с технически неизправности и неподготвени за зимни условия. Това обяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа след заседание на ръководения от него национален кризисен щаб с представители на институциите, отговорни за почистването, реда и контрола на движение по шосетата на страната.

До 300 лв. глоба и до 6 месеца без книжка. Такива санкции ще бъдат наложени на петимата тираджии. Полицаите им съставили актове и записали техните данни. МВР обаче, кой знае защо, крие кои са шофьорите, които подлудиха България. Не казва и кои са фирмите превозвачи, в които те работят. От пресцентъра съобщават само, че в следващите дни тези фирми ще бъдат инспектирани от ДАИ.

В нощта срещу събота на първия участък от магистрала “Струма” (Драгичево - Долня Диканя) патрули на КАТ започнали да спират движението, за да пропуснат снегорините. Встрани от пътя се образувала колона предимно от камиони, а полицаите отишли към края й. В това време първите два ТИР-а потеглили и след по-малко от километър закъсали. Нямали вериги, поднесли и застанали напряко на пътя. Минали към 2 часа, докато пристигнат влекачи да ги издърпат, навалели още 20-30 см сняг. Станало непроходимо дори за снегорините.
Същата картина се повторила към 8,30 ч сутринта и на магистрала “Хемус”, където пак тръгнали първи два тира от отбитата встрани колона. Единият от шофьорите се обадил по мобилния телефон на своя колега от третия камион и му казал, че пътят е екстра. Затова потеглил и третият ТИР. Всички те също нямали вериги и на първото нанагорнище забуксували и препречили магистралата. Пак се наложило да чакат влекачи, а единият от тираджиите бил толкова нагъл, че още два пъти, след като е бил изтеглян, поемал по пътя и аварирал.

“През целия ден и вечерта в събота са били изтеглени с техниката на пожарната над 80 тира на “Струма”. А на “Хемус” - над 105 тира и 22 автобуса”, съобщи вицепремиерът. “На “Хемус” също е оказана помощ на семейство с малко дете и с неизправен автомобил”, възмути се Цветанов. И разказа, че леката кола тръгнала с неработещ алтернатор и угаснала насред ледения капан, когато й паднал акумулаторът. Наложило се спасителен екип на МВР с влекач да тегли повече от 4 км семейството.

Нужно е всеки шофьор да осъзнае отговорността си към безопасността и здравето на своите близки и останалите хора на пътя”, коментира Алекси Стратиев, зам.-шеф на “Охранителна полиция”. След като от летище София изпратиха на помощ роторни снегорини, към 14 ч в неделя “Хемус” бе почистена.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2432 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
димитър пловдив

2012.01.09 | 20:34

3
до всички късопишковци - в автомобили - най-вече от Пловдив [обичам го този град бееее :-) ] Мишлета, мигачът служи за да ОБЯВИТЕ намерения . Аз лично завивам чрез волана. Бахти - тъпи ли сте да давате мигач когато вече завивате ??? А за тези които не дават мигач ИЗОБЩО - милите - просто немея. На бас , че сте такива ебачи, каквито и водачи. Ми не мога да ви оправям жените на всички . Направете нещо да не ми вгадявате чудния живот . Учтиво моля .
Bastion

2012.01.09 | 20:34

1
На територията България вече е много лесно да се управлява! Бъркаш си в носа и не правиш нищо в НИКОЯ област-позволяваш единствено да ти лижат гъза! След като нещата се сговнясат до немай къде в някоя от тях /което е неминуемо/ си изкарваш пръста от носа, уволняваш няколко нещастника - за препоръчване е да са по-кадърни, излизаш по някоя от любезно наведените в лизане гъза на Боко Тиквата телевизионни медии И СЕ ИЗВИНЯВАШ! След което отново продължаваш заниманието си по бъркане в носа! В тази връзка да ви споделя един виц за Боко Свирепата Универсална Управленска Тиква - та събужда се Той един ден и вижда, че Му липсва гъза-ни повече, ни по-малко и, изпадайки в паника, заминава в МВР-болница на преглед. Там, след обстоен преглед докторът му заявил нещо от типа "Г-н борисов, гъза ви липсва, защото за го изблизали вашите блюдолизци от ГЕРБ, но за щастие можем да ви трансплантираме червен маймунски гъз! Ко да праи тиквата Му, съгласил се-се пак гъзът е един необходим атрибут, особено за пръв гербараст като Него. Операцията минала успешно, но за след известно време маймунският гъз отхвърлил Боко...
снегорин

2012.01.09 | 20:34

2
стига рева бе комунист, ти ако беше на местото на тираджиите нямаше да стоиш и да чакаш нали

Добави коментар

Водещи новини